Glas

Hos Cornelius K har vi valgt at fokusere på brilleglas fra HOYA og Carl Zeiss. Her får du de bedste brilleglas som bliver designet til dig ud fra dine behov.

 

Carl-Zeiss

 

HOYA

 

Brilleglas findes i forskellige brydningsindeks, hvilket gør det muligt at lave tynde glas selv i høje styrker.

Glassene findes både i kunststof (plastik) og mineral:

Kunststof brilleglas har den fordel at de kan anvendes i alle typer brillestel, er lette samt kan indfarves i alle tænkelige farver, samt farveskiftende – brun, grå og grøn.

Mineral brilleglas er tungere, men har den fordel at de er meget modstandsdygtige overfor ridser. De kan leveres i brune nuancer. Farveskiftende mineralglas findes i både grå og brun.

Alt efter hvad du har behov for findes der enkeltstyrke og flerstyrke glas

Enkeltstyrke: 4 muligheder

zeiss-enkeltstyrke

Som billederne viser får du i de individuelle glas en optik uden forvrængninger, når du kigger væk fra glassets centrum.

Flerstyrke glidende overgang

zeiss-progressive-brilleglas

zeiss-progressive-brilleglas-praecisionsteknologi

Som billederne viser får du med de individuelle glas en optik med de bredeste zoner med ”klart” syn. Glassene er bygget op udfra dine behov og tager i øvrigt højde for stellets kurver og vinkler når det sidder på din næse.

Flerstyrke bifocal/trifokal

Brilleglas der har to eller tre styrker. Disse glas har et synligt læsefelt i form af et lille felt nederst på glasset hvor læsestyrken er indsat.

Arbejdsglas/Computer udvidet/flerstyrke

Udvidet læseglas – glas der har læsestyrke som aftager en smule i toppen af glasset således at du kan se din computer.

Computerglas flerstyrke – glas der tilpasses udfra dit behov. Kan eksempelvis laves så der er skarpt syn fra bogafstand udtil skrivebord eller fra bogafstand udtil 4 meter. Vi anbefaler, at du vælger de nye antirefleksbehandlinger kaldet BlueControl/BlueProtect på dine læse/skærmbriller da denne reducerer det blå-violette lys fra skærme og lyskilder. Det øger for de fleste skaphed og komforten ifm. skærmarbejde. Forskning viser at det blå-violette lys påvirker os biologisk. Det kan virke trættende og generende for nogle mennesker.

Vi går op i dit syn.  Derfor tilpasser vi som oftest de individuelle brilleglas, som sikrer dig det mest optimale og komfortable syn. Vi har briller på rigtig mange timer dagligt – netop derfor er det vigtigt, at du har de rigtige briller til de forskellige udfordringer, dine øjne bliver udsat for.

Idag bruger vi meget tid på at fokusere i korte afstande; bøger, smartphones, pc’er osv. Dette giver et ”pres” på øjets automatiske fokuseringsevne. Derfor er det vigtig at overveje læsebriller og computerbriller foruden dine ”allround” briller.

Solbriller er dejlige året rundt

UV lys er skadeligt for synet, så dine øjne skal beskyttes. Også om vinteren når solen står lavt, er det f.eks. vigtigt at have solbriller på ved bilkørsel.

Solbrilleglas tilpasses udfra dine ønsker. Zeiss og HOYA kan levere solbrilleglas i rigtig mange farver, kontrastfiltre og smarte spejlcoatninger.

Maui JimDerudover kan vi i Cornelius K tilbyde dig de amerikanske Maui Jim solbriller, med fantastisk kontrastforøgende filter og polaroid (fjerner vandrette refleksioner som betyder at du f.eks. kan se gennem havets overflade, istedet for kun at se solens spejlning i havoverfladen). Maui Jim kan levere stort set alle deres modeller med styrke, både enkelt og flerstyrke.

Kom ind og prøv et par – hvis du tør! De fleste, der har en Maui Jim-solbrille, er afhængige for livet.